søndag 1. februar 2009

Vinter i Norge

Det har vori "tørke" i bloggen min ei tid no. Etter begravelsen til mor, hadde me ei minnerik samling i Kjørkjestugu, med familie, vener og grannar, ei høgtidsfull og triveleg minnestund.
Og sia har det gått slag i slag, som AFP-pensjonist går dagane i ein fei!

No i månadsskiftet januar-februar er vinteren her for fullt - slik me hugsar`n frå "gamle døgør"; Snø, sol og kulde! I dag tidleg viste gradestokken -20, det kaldaste me har hatt i vinter. Best er det å sitta inne å fyre, men det er så fint ute at ein må ut i snøen og sola ein tur. Vedhenting, sjekking av vatnet i kraftverket og foring av kryture er faste gjeremål.
Og naturen innbyr til fotografering. Her er 2 bilder frå kjøkkenglaset kans: Fyrst ved soloppgang på morgonen, med kulde og skodde over Rollag sentrum, og solskin på Trynefjell og Bratteberg. Så ved solnedgang, med skugge over dalen og Bergsjø, og motsol gjennom bjørketrea i Storerøys. Og så eit bilde frå stuguglaset: Frå takrenna heng det svære istappar og blinkar i sola!

Fredagskvelden var det plateslepp på Veggli vertshus. Folkemusikkgruppa "Hått" med Nils Øyvind Bergset i spissen har spela inn gammal dansemusikk her frå Numedal, Telemark og Valdres. Med seg har han Per Anders Buen Garnås på hardingfele og Anders Erik Røine på gitar mm. Eg sit og hører på plata no mens eg skriv. Mange av melodiane er nye for meg, men musikken er kjend - det var denne me dansa etter i ungdomen, da det var fest omtrent kvar einaste helg på eit eller anna ungdomslokale her i dalen. Ein tradisjon som no dessverre er heilt borte. Litt frå "plata" kan høras på videoopptak i Laagendalsposten: http://www.laagendalsposten.no/article/20090131/NYHET/273411264/1099

Ingen kommentarer: